Nike

Nike
  • Available sizes

    40.5

Reduced price!
Out of stock
€ 79.99 € 129.95 -38.4456%
Getoond: 1 - 2 van 2 items

HET MERK NIKE


Bill Bowerman en Phil Knight zijn de mannen achter het verhaal van de sneakers van Nike. In 1962 startten zij het bedrijf Blue Ribbon Sports, die toen alleen de verkoop en marketing deed voor Asics. Twee goede ideeën zorgden voor een grote verandering: Phil kwam met het idee om sneakers uit China te importeren. Bill en zijn vrouw bakten samen wafels toen de structuur van de wafelijzer een perfecte structuur bleek te zijn voor zolen van sneakers. De sneakers werden lichter en hadden meer grip. Zo werd Blue Ribbon Sports een sneakermerk.


De naam Blue Ribbon Sports veranderde in de naam Nike; bedacht door de eerste werknemer van Bill en Phil. De naam Nike (op zijn Amerikaans Naaikie) is afgeleid van de Griekse godin van de overwinning. In 1971 werd het wereldbekende Nike logo ontworpen: de Swoosh. Carolyn Davidson ontwierp het logo voor wel 35 dollar. Er zijn twee verhalen over de betekenis van het Swoosh teken die op alle Nike sneakers te zien is. Het ene verhaal zegt dat het logo afgeleid is van de vleugels van de godin waar Nike naar vernoemd is. Het andere verhaal gaat over de beweging van een atleet die verwerkt is in het Swoosh logo. Welk verhaal denk jij dat waar is?


In 1972 werd de eerste sneaker op de markt gebracht: de Moon Shoe, met de wafelijzerstructuur. De Moon Shoe was speciaal ontworpen voor atleten die lichte sneakers nodig hadden. Een aantal jaar later werden de eerste Air sneakers ontworpen, waarvan de zool gevuld is met gas. Dit zorgt voor een betere schokdemping. De eerste basketbal sneaker volgde: de Air Force 1. Michael Jordan had de eer deze als eerste te mogen dragen. In 1988 werd de slogan JUST DO IT ontworpen en Nike werd alleen maar groter en groter, met veel nieuwe sneakers. Vandaag de dag is Nike dan ook één van de bekendste sneakermerken ter wereld.


BLENDZ | HOUTEN, MAARSSENBROEK EN WEBSHOP


Tegenwoordig heeft elke sneaker-freak minimaal één paar Nike sneakers in de kast staan. Wil jij je garderobe compleet maken of uitbreiden met een paar toffe Nikies? Kom dan gezellig langs bij BlendZ Houten, BlendZ Maarssenbroek of neem een kijkje op de BlendZ webshop. Wij hebben het gelukt de exclusievere damessneakers, herensneakers en kindersneakers van Nike te mogen verkopen.