Red Wing Shoes

Red Wing Shoes
Getoond: 1 - 5 van 5 items

HET MERK RED WING


Het Amerikaanse merk Red Wing Shoes bestaat al meer dan honderd jaar. In 1905 werd het merk opgericht door Charles Beckman, omdat hij vond dat er geen fatsoenlijke en comfortabele boots waren voor de mannen in het leger. De boots van Red Wing zijn samen te vatten in vier woorden: vakmanschap, comfort, kwaliteit en duurzaamheid. Het vakmanschap is generatie op generatie doorgegeven en dat is waarom Red Wing nog steeds zo populair is. Het vakmanschap geldt niet alleen voor de Red Wing boots, maar ook voor accessoires als sokken en verzorgingsproducten voor de boots.


Voor vele bedrijven, en zo ook voor Red Wing, was het na de Tweede Wereldoorlog hard werken door een economische crisis. Red Wing ging zich richten op zakenschoenen en vanaf 1960 ging het bergopwaarts doordat de schoenen ook verkocht werden in Europa, Zuid-Amerika en Canada. De maakwijze is in 100 jaar tijd nauwelijks veranderd, want vandaag de dag worden alle Red Wing boots met de hand gemaakt met de fijnste en beste kwaliteit leder. Het leer wordt gesneden, krijgt een stempel van het Red Wing logo, alle stukken worden aan elkaar genaaid en de zool wordt erin gezet. De boots krijgen een vorm en worden vervolgens schoongemaakt en schoonheidsfoutjes worden verholpen. Pas sinds tien jaar zijn de boots van Red Wing verkrijgbaar op de Nederlandse schoenenmarkt. Door de bekende engineer-schoen, de laars met witte zool en gespen, ging Red Wing in Nederland als snel naar de 250 verkooppunten. Dit is teruggehaald naar een veel lager aantal. De reden voor de keuze van minder verkooppunten is omdat zij geen hype meer willen zijn, maar terug willen naar het klassieke van het merk Red Wing.


BLENDZ | HOUTEN, MAARSSENBROEK EN WEBSHOP


Geloof ons, de handgemaakte boots van Red Wing zijn geweldig! Een toffe jeans en een paar stoere Red Wing boots zorgen voor de perfecte look. Bij BlendZ Houten, BlendZ Maarssenbroek en via de BlendZ webshop adviseren wij jou graag bij het aanschaffen van een paar Red Wing herenboots. Daarnaast zijn de onderhoudsartikelen van Red Wing ook bij ons verkrijgbaar.