Saucony

Saucony
Getoond: 1 - 1 van 1 item

HET MERK SAUCONY


Saucony is, met het geboortejaar 1889, één van de oudste schoenenfabrikanten die nog steeds bestaat. Vier zakenmannen gingen samenwerken met een fabrikant en ontwierpen een eigen lijn sportschoenen. Anno nu zijn de sportschoenen door vertaald naar damessneakers en herensneakers voor onder een casual outfit Als we het over de geschiedenis van Saucony hebben kan Abraham Hyde van AR Hyde & Sons niet  ontbreken. Abraham Hyde is een Rus die naar de Verenigde Staten emigreerde. Hij produceerde pantoffels van oude ongebruikte restjes tapijt, toen nog in een klein kamertje in een wasserette in Cambridge. In 1910 opende Abraham Hyde zijn eerste winkel en introduceerde hij zijn sportschoenenlijn met onder andere schaatsen, honkbalschoenen en bowlingschoenen. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd Abraham Hyde gevraagd laarzen te ontwerpen voor de Amerikaanse soldaten en later zelfs laarzen voor de eerste astronauten die een bezoekje brachten aan de maan. Maar wat heeft de talentvolle Abraham Hyde met Saucony te maken? De vierzakenmannen verkochten de rechten aan Abraham Hyde. Hij verkocht de damessneakers en herensneakers in zijn winkel in Cambridge, toen nog een geheim onder de lokale bevolking. Totdat in 1977 een redacteur de Saucony sneakers in handen kreeg en hierover schreef. Het tijdschrift gaf de damessneakers en herensneakers van Saucony een prijs voor de beste kwaliteit. De naam AR Hyde & Sons veranderde pas in 1998 naar de merknaam Saucony.


Achter het logo en de naam van Saucony zit een verhaal: de eerste fabriek van het merk Saucony lag aan de Saucony rivier in Pennsylvania, een van de staten van de Verenigde Staten. De prachtige locatie was de inspiratie voor het logo. Op alle Saucony sneakers zie je de stroom van de Saucony rivier. De drie rondjes in het logo staan voor de rotsen in de rivier.


BLENDZ | HOUTEN, MAARSSENBROEK EN WEBSHOP


Tegenwoordig heeft Saucony een casual lijn voor damessneakers en herensneakers. De lifestyle lijn is bij veel hippe sneakerwinkels verkrijgbaar, zoals BlendZ Houten, BlendZ Maarssenbroek en op de BlendZ webshop.