Shabbies Amsterdam

Shabbies Amsterdam
Getoond: 1 - 1 van 1 item

HET MERK SHABBIES AMSTERDAM


Fred de la Bretoniere studeerde in de jaren ’60 aan de Kleinkunst Academie in Den Haag. Een perfecte opleiding voor de creatieve Nederlandse ontwerper. Na het behalen van zijn diploma had hij de visie iets toe te voegen aan de vrouwelijke verschijning. Dit was het begin van het wereldbekende dameslaarzen merk Fred de la Bretoniere.


De ontwerper vergelijkt dameslaarzen met jeans: hoe vaker jij je jeans of dameslaarzen draagt hoe dierbaarder ze worden. Fred de la Bretoniere wilt dat een vrouw zich beter voelt in zijn producten en dat bij elke stap de dameslaarzen meer en meer een onderdeel worden van het leven van de vrouw. Alle dameslaarzen van Fred de la Bretoniere zijn stoer en elegant met eenvoudige ontwerpen gekoppeld aan duurzaamheid en met oog voor mooie materialen. Eén van deze mooie materialen is plantaardig gelooid leer. Dit leer is stevig en robuust, maar soepel genoeg om zich te vormen naar de voet. Bij dit leer geldt de regel: hoe ouder, hoe mooier.


Het ontwerpteam van Fred de la Bretoniere begint altijd met een creatieve snelle schets die later tot in detail wordt uitgewerkt en uiteindelijk in Europa wordt geproduceerd. In alle modellen is de eenvoud en de herkenbare touch te zien waardoor het merk de internationale modewereld veroverd heeft. Dat is één van de redenen dat het dameslaarzen merk in 2010 een Italiaans Award won voor  vakmanschap. Dit was een enorme eer, want Italië is het land van de schoenen.


In 2004 gaat Fred met zijn dameslaarzen de casual kant op met de lijn Shabbies Amsterdam. De dameslaarzen van Shabbies Amsterdam zijn nonchalant en tijdloos. De Shabbies Amsterdam lijn is voort gekomen uit een ontwerp van Fred uit 1980 en de dameslaarzen worden elk seizoen toegepast op de huidige trends. Deze dameslaarzen zijn onder andere gemaakt van het eerder genoemde plantaardig gelooide leer en staan voor de beste prijs-kwaliteitsverhouding.


BLENDZ | HOUTEN EN WEBSHOP


De dames van Blendz kunnen er niet genoeg van krijgen; de dameslaarzen en damesschoenen van Shabbies Amsterdam. Fred de la Bretoniere heeft het voor elkaar gekregen, de laarzen zijn echt een onderdeel van de vrouw geworden. Wil jij dat de dameslaarzen en damesschoenen van Shabbies Amsterdam ook een onderdeel worden van jou? Kom dan langs bij BlendZ Houten of neem een kijkje op de BlendZ webshop.